Belangrijke Griezmann leidt met heerlijk doelpunt zege van Atlético in

Daniel Cabot Kerkdijk18 okt 2015, 18:04
Laatst bijgewerkt: 18 okt 2015, 18:04

Atlético Madrid heeft zondag de eerste zege in bijna een maand tijd geboekt. Na mistappen tegen Villarreal (1-0) en Real Madrid (1-1), met tussendoor een Champions League-nederlaag tegen Benfica (1-2), was de ploeg van Diego Simeone met 0-2 te sterk voor Real Sociedad: 0-2. Antoine Griezmann en Yannick Ferreira-Carrasco namen in Anoeta de Madrileense doelpunten voor hun rekening.

Griezmann zorgde er al snel voor dat de Basken achter de feiten aanliepen. De Fransman kreeg de bal iets over de middenlijn, stoomde op richting het strafschopgebied, liet de verdedigers zijn hielen zien en werkte het leer kunstig over Gerónimo Rulli: 0-1. Atlético was in het restant van de eerste helft superieur aan de thuisploeg, die er in de eerste 45 minuten niet in slaagden om het doel van Jan Oblak te bestoken.

De tweede helft was zeer rommelig, met veel overtredingen en weinig voetbal. Real Sociedad probeerde minimaal een gelijkmaker af te dwingen, maar het ontbrak de ploeg van David Moyes aan kwaliteit. In de extra tijd claimde Real Sociedad een strafschop, na een vermeende charge van José Maria Giménez op Jonathan. Arbiter Ignacio Iglesias Villanueva was een andere mening toegedaan en uit de counteraanval maakte Ferreira-Carrasco er vervolgens 0-2 van.

Iglesias Villanueva, die Diego Reyes enkele minuten voor de 0-2 al een rode kaart voor protesteren had uitgedeeld, was vervolgens het doelwit van de spelers van Real Sociedad. Hij deelde Rubén Pardo en Rulli een gele kaart uit en stuurde ook Jonathas van het veld. Door de zege staat Atlético Madrid op een vierde plaats, op twee punten van Barcelona, Real Madrid en Celta de Vigo.