voetbalzone

‘Belangrijke impuls voor zijn carrière, zal voor hem een goede ervaring zijn’

Peter Nusselder02 dec 2015, 13:05
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2015, 13:05
Advertentie

Gary Neville heeft als trainer nog niet veel ervaring, maar de assistent-bondscoach van het Engels elftal maakt als opvolger van de zondag vertrokken Nuno het seizoen af als hoofdcoach van Valencia. De voormalig Manchester United-verdediger blijft ondertussen werkzaam als rechterhand van Engels bondscoach Roy Hodgson en die juicht de keuze van zijn assistent van harte toe.

voetbalzone

Neville, die bij los Che gaat samenwerken met zijn broer Phil, is volgens Hodgson klaar voor de klus in de Primera División. “Ik vind het een goede zaak dat Gary deze kans pakt”, vertelt de keuzeheer op de officiële website van de Engelse voetbalbond. “Het is het juiste moment en ik sta volledig achter zijn beslissing om Valencia te gaan coachen”, maakt de ervaren oefenmeester duidelijk.

“Dit geeft zijn trainerscarrière een belangrijke impuls, dit zal voor hem een goede ervaring zijn”, voorspelt Hodgson, die benadrukt dat de nationale ploeg van Engeland geen hinder zal ondervinden van de nieuwe baan van Neville. “Zijn werkzaamheden hier worden niet beïnvloed door deze stap. Ik vind het een goed besluit en hoop dat hij veel profijt van zijn tijd in Spanje zal hebben.”

Bezig met laden …