voetbalzone

Belangrijke Suárez is voor eerst na 116 dagen trefzeker voor Uruguay

Gijs Freriks13 okt 2014, 18:40
Laatst bijgewerkt: 13 okt 2014, 18:40
Advertentie

Luis Suárez heeft, afgezien van zijn twee goals in de oefenwedstrijd van Barcelona B tegen Indonesië, zijn eerste doelpunten sinds 19 juni (Engeland, 2-1 winst) gemaakt. De aanvaller deed maandagavond bijna tachtig minuten mee in de oefenwedstrijd van Uruguay tegen Oman en hij nam twee doelpunten voor zijn rekening. De contractspeler van Barcelona staat nu op 43 interlanddoelpunten in 81 duels.

Suárez was zodoende na 116 dagen weer eens trefzeker. Afgelopen vrijdag deed hij ook al mee in het oefenduel met Saudi Arabië (1-1), maar daarin kwam hij niet tot scoren. Tegen Oman opende de ex-speler van onder meer Ajax en FC Groningen de score door na een klein uur spelen de bal met zijn linker in de verre hoek te deponeren en na 66 minuten was Suárez trefzeker met een mooie lob.

Het slotakkoord in Muscat, de hoofdstad van Oman, werd drie minuten voor tijd verzorgd door Cristian Rodríguez. Suárez kan op 26 oktober zijn officiële debuut maken in het shirt van Barcelona, want dan neemt men het in El Clásico op tegen Real Madrid.

Bezig met laden …