Belangrijke Sulejmani kan hels fluitconcert niet voorkomen

Gijs Freriks06 dec 2013, 22:17
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2013, 22:17
/

Na zes wedstrijden is er een einde gekomen aan de zegereeks van Benfica in eigen land. De grootmacht uit Lissabon kwam vrijdagavond met een punt nog goed weg tegen promovendus Arouca. Miralem Sulejmani versierde vijf minuten voor tijd een strafschop, waardoor Lima voor de 2-2 eindstand kon zorgen. As Aguías overnachten nu wel op de koppositie in de Liga Sagres, maar Sporting Portugal en FC Porto komen later dit weekeinde nog in actie.

Benfica heeft nu één punt meer dan Sporting en drie meer dan Porto, maar had liever een ruimere voorsprong genoten. De hoofdstedelingen speelden echter een matige wedstrijd en kwamen na achttien minuten op achterstand in het eigen Estádio da Luz: David Simão, die in de jeugd bij Benfica speelde, zag zijn voorzet zomaar in het doel verdwijnen. Vijf minuten voor rust zorgde Rodrigo er met een intikker voor dat men in evenwicht ging rusten: 1-1. Benfica kreeg in de eerste helft genoeg kansen om vaker te scoren, maar een bal werd van de lijn gehaald en doelman Cássio had een aantal goede reddingen in huis.

Ondertussen bleef Benfica defensief onzeker en een kwartier voor tijd zette Roberto de bezoekers uit Aveiro, die gedeeld laatste staan, op een nieuwe voorsprong. Arouca leek te gaan stunten in Lissabon, maar Lima bezorgde de gastheer, die zonder Ola John speelde, toch nog een punt. In de laatste vijf minuten raakte Ivan Cavaleiro nog de paal en hielp Luisão goede kopkansen om zeep. De thuisfans trakteerden Benfica op een striemend fluitconcert. Benfica moet nu hopen dat Sporting en Porto ook punten verspelen. Dinsdag komt Paris Saint-Germain in Estádio da Luz op bezoek.