voetbalzone

Belangstelling Ajax voor Hawsawi zet Al-Hilal voor dilemma

Daniel Cabot Kerkdijk08 feb 2010, 06:53
Laatst bijgewerkt: 08 feb 2010, 06:53
Advertentie

Ajax heeft zijn vizier op Osama Hawsawi gericht. De verdediger is de steunpilaar van Al-Hilal en het Saoedisch nationale elftal. Naast de Amsterdamse club volgt ook Anderlecht de 25-jarige international, zo meldt De Telegraaf maandag. Hoofdtrainer Eric Gerets verlengt zijn toekomst in het Midden-Oosten echter aan die van zijn sterspeler.

/

Voor de Belg is een vertrek van de 24-voudig international naar Ajax of een andere club in Europa onbespreekbaar. "Hawsawi is de enige die een transfer naar Europa zou verdienen", benadrukt de ex-coach van onder meer PSV en Olympique Marseille aan het landelijk dagblad. "Maar dat zou mijn ploeg echter dusdanig verzwakken, dat ik er zelf aan zou denken om op te stappen."

Hawsawi, 1 meter 85 lang, is bezig aan zijn tweede seizoen bij Al-Hilal. Eerder was hij enkele jaren werkzaam voor Al-Wahda. Onder leiding van Gerets pakte Al-Hila recentelijk de landstitel. Het was voor de topclub uit Riyadh de twaalfde landstitel uit haar geschiedenis, en voor Gerets zijn veertiende.

Bezig met laden …