voetbalzone

Belangstelling uit Engeland voor ‘Dutch-Serbian wonderkid’ neemt toe

Daniel Cabot Kerkdijk07 nov 2013, 06:30
Laatst bijgewerkt: 07 nov 2013, 06:30
Advertentie

Richairo Zivkovic heeft dit seizoen al veel indruk gemaakt. De zeventienjarige aanvaller van FC Groningen zorgt ervoor dat grote clubs zich komen melden in stadion Euroborg. Met name in Engeland blijft de ontwikkeling van the new Arjen Robben niet onopgemerkt. Onder meer Manchester City heeft meer dan gemiddelde interesse in het toptalent van de noorderlingen.

/

Britse tabloids maken donderdag melding van de concrete belangstelling uit Manchester voor Zivkovic, die vorig seizoen al in het hoogste keurkorps van FC Groningen debuteerde. De tiener wordt in Engeland omschreven als a Dutch-Serbian wonderkid en werd eerder ook al met Liverpool in verband gebracht.

Afgelopen zondag, in het duel met Roda JC Kerkrade (3-3), werden de verrichtingen van de Groningse belofte gadegeslagen door een delegatie van Barcelona. Volgens algemeen directeur Hans Nijland, die op de hoogte is van welke clubs uit binnen- en buitenland een afvaardiging naar duels van Groningen sturen, was dat een unicum. “Een scout van Barcelona hebben we hier haast nooit.”

Bezig met laden …