voetbalzone

Belangstelling uit Eredivisie voor FC Volendam-sensatie Mühren

Bart Kruyt02 okt 2013, 13:30
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2013, 13:30
Advertentie

FC Volendam deed vorig seizoen tot het laatste moment mee om de titel in de Jupiler League en raakte na het goede seizoen Jack Tuyp (28 goals) en Michiel Kramer (22 goals) kwijt. Een flinke aderlating, maar Robert Mühren heeft het stokje moeiteloos overgenomen. De Volendammer is met elf doelpunten topscorer in de Jupiler League en staat in de belangstelling van NEC.

/

De Nijmegenaren hebben nog geen bod uitgebracht, maar volgen de 24-jarige Mühren op de voet. "Het klopt dat NEC zich heeft gemeld", zegt zaakwaarnemer Martin van Ophuizen tegen Voetbal International. Dat was echter al in de afgelopen transferperiode en NEC heeft uiteindelijk andere spelers gehaald. "Ik weet niet of ze dit seizoen nog terugkomen. Een overstap in de zomer is meestal verstandiger, maar als de kans op een stap hogerop zich aandient, staat Robert daarvoor open. Ik denk dat hij in de Eredivisie nog beter tot zijn recht komt."

Mühren, de neef van de onlangs overleden Gerrie Mühren, heeft nog een contract voor twee jaar bij Volendam. Hij speelde tot dusver 74 competitiewedstrijden voor de wijdbroeken en wist daarin 28 keer te scoren; 11 van die doelpunten maakte hij dit seizoen in slechts 10 wedstrijden. Ook was Mühren vorige week nog tweemaal trefzeker tegen Ajax in de KNVB Beker.

Bezig met laden …