Belg en Fransen schitteren in doelpuntrijke zege Atlético Madrid

Thijs Post29 okt 2016, 20:19
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2016, 20:19

Atlético Madrid was in LaLiga afgegleden naar de vijfde stek in de rangschikking en om niet meer schade op te lopen moest er in eigen huis gewonnen worden van Málaga. De ploeg van trainer Diego Simeone schoot uit de startblokken, maakte het zichzelf lastig, maar zegevierde wel: 4-2.

/

Na iets meer dan vijf minuten was het al raak en de man van het moment zette de thuisploeg op voorsprong. Yannick Carrasco, die onlangs zijn handtekening zette onder een nieuw contract, maakte zijn zesde doelpunt van het seizoen. Dat zijn er meer dan hij er vorig seizoen in alle competities maakte (5 goals in 43 duels). Na iets meer dan twintig minuten zaten de hoofdstedelingen helemaal op rozen dankzij de 2-0 van spits Kevin Gameiro.

Málaga sputterde direct tegen en deed dat in de persoon van ex-Barcelona-aanvaller Sandro Ramírez, die keeper Jan Oblak verschalkte uit een vrije trap. Atléti was niet uit het veld geslagen door die tegentreffer, want nog voor rust maakte Gameiro zijn tweede. Dat deed hij op aangeven van Antoine Griezmann, die ook al de assist op Carrasco had gegeven: voor de Franse sterspeler de eerste keer ooit dat hij in Vicente Caldéron twee assists achter zijn naam mocht schrijven.

Atlético leek de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen, maar vlak na rust ging het mis. Stefan Savic incasseerde zijn tweede gele kaart en kon inrukken, waarna Ignacio Camacho de aansluitingstreffer op het bord zette. Voor Camacho een bijzonder doelpunt, want hij doorliep de jeugdopleiding van Atlético, alvorens halverwege het seizoen 2010/11 over te stappen naar Málaga. Het werd dus weer spannend, maar in de slotfase profiteerde Carrasco van de ruimte en hij versloeg Carlos Kameni voor de 4-2.