voetbalzone

Belgen blij met volle buit uit drie duels: ‘De bank is gewoon héél sterk’

Erik van Dam27 jun 2014, 00:27
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2014, 00:27
Advertentie
voetbalzone

België werd in de maanden voor het WK 2014 door sommigen getipt als outsider voor de wereldtitel. Of het dat ook echt is moet blijken, maar het begin mag er zijn: donderdagavond boekten de Rode Duivels hun derde zege op rij en daarmee werd de groepsfase in Brazilië foutloos afgesloten. Bondscoach Marc Wilmots is erg tevreden over de prestaties tot nu toe.

“Dit is heel sterk”, sprak hij na de 1-0 zege op Zuid-Korea, dat weinig tegenstand bood, terwijl het geruime tijd met een man meer speelde. Wilmots vond het extra knap dat België met tien tegen elf alsnog wist te winnen, door een late treffer van Jan Vertonghen. “We schrijven geschiedenis met negen punten uit drie duels. In mijn tijd is dat nooit gelukt”, sprak hij lachend.

Wilmots erkende dat de wissels die hij doorvoerde tegen de Zuid-Koreanen goed uitpakten. Eerder in het toernooi had hij ook al een goede hand van wisselen. “De bank is gewoon héél sterk. Elke speler geeft zich voor de volle honderd procent voor België. Divock Origi en Nacer Chadli zijn prima ingevallen. We hebben gewoon perfect geprofiteerd van de ruimte op het einde”, luidde de conclusie van de bondscoach. Dinsdag ontmoeten de Belgen de Verenigde Staten.

Bezig met laden …