Belgen maken geen fout en bekeren verder

13 aug 2008, 15:39
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2008, 15:39
België had plaatsing voor de kwartfinales in eigen hand en maakte geen fout. Tegen voetbaldwerg Nieuw-Zeeland werd een nipte 0-1 overwinning geboekt, waardoor de Belgische voetbalploeg in China blijft. Faris Haroun scoorde tien minuten voor rust de enige treffer van de wedstrijd.

De zege zal ongetwijfeld goed zijn voor het zelfvertrouwen, maar nodig was hij niet. Omdat Brazilië in de andere groepswedstrijd met 0-3 won van gastland China was België ook bij een nederlaag geplaatst voor de volgende ronde. De ploeg won echter en eindigt op zes punten uit twee duels. De Brazilianen werden met het maximale resultaat groepswinnaar.

Dat de Belgen slechts een keer wisten te scoren tegen Nieuw-Zeeland lag vooral aan het gebrek aan scherpte. De equipe van bondscoach Jean-François De Sart creëerde diverse kansen, maar slechts Faris Haroun wist het net te vinden. De middenvelder kopte een fraaie corner van Tom de Mul tegen de touwen.

In het restant had België weinig moeite om de voorsprong te verdedigen. Nieuw-Zeeland, dat reeds uitgeschakeld was, kwam niet onder de druk uit en kon nauwelijks aanvallen opbouwen. Na de rode kaart van Daniel Ellensohn (’45) was de wedstrijd definitief gespeeld. De Belgen hielden eenvoudig stand en verlengen het Olympische avontuur. Italië is de volgende tegenstander.