voetbalzone

Belgen proberen te stunten: 'We denken niet aan geschiedenis schrijven'

Bart Kruyt16 feb 2016, 16:45
Laatst bijgewerkt: 16 feb 2016, 16:45
Advertentie

AA Gent bereikte eerder dit seizoen als eerste Belgische ploeg ooit de achtste finales van de Champions League en neemt het daarin op tegen VfL Wolfsburg. Met een nieuw kunststukje, doorstoten naar de kwartfinales, is trainer Hein Vanhaezebrouck nog niet bezig, want hij denkt dat zijn ploeg de handen vol zal hebben aan die Wölfe.

/

“Aan geschiedenis schrijven denken wij niet, we concentreren ons gewoon op deze twee wedstrijden en proberen daar een goed resultaat in te behalen”, vertelde de trainer op de persconferentie in de aanloop naar de wedstrijd. “Ik zie dit als onze moeilijkste opdracht tot nu toe, want ik geloof niet dat Wolfsburg één van de zwakkere teams in de Champions League is. Ze zijn vorig seizoen op de tweede plaats geëindigd in de Bundesliga en dat is in mijn ogen, samen met de Primera División, de sterkste Europese competitie.”

Vanhaezebrouck is zich ervan bewust dat zijn hele elftal woensdagavond een hoog niveau moet halen om een kans te maken tegen Wolfsburg. Hij vindt wel dat Gent uit moet gaan van zijn eigen kracht en dat het belangrijk is dat de ploeg eerst thuis tot een goed resultaat komt. Daarna kunnen de Belgen zien of ze in Duitsland iets unieks kunnen bereiken.

Bezig met laden …