voetbalzone

Belgen zitten met vraagtekens rondom Tchité

02 sep 2008, 11:44
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2008, 11:44
Advertentie
Het is nog onduidelijk of Mohamed Tchité wel mag spelen voor het nationale elftal van België. De spits van Racing Santander werd onlangs door de KBVB speelgerechtigd verklaard, maar uit het niets komt nu de Rwandese voetbalbond om de hoek kijken die de speler opeist. De Belgen staan versteld omdat Tchité nooit voor dat land speelde.

“Ik kreeg een mail van Jules Cesar Kalisa, de secretaris-generaal van de Rwandese voetbalfederatie”, zegt Jean-Marie Philips, voorzitter de KBVB, in Het Laatste Nieuws. “Daarin stelt hij dat Tchité, volgens een eerdere uitspraak van de FIFA, alleen voor Rwanda zou mogen uitkomen.”

De nationale bond nam vervolgens contact op met de FIFA om duidelijkheid te krijgen. “Ik begrijp niet dat spelers geselecteerd worden zonder dat we zeker zijn dat ze voor ons mogen uitkomen”, verbaast Philips zich.

“Ze zullen weer zeggen dat er amateurs zitten bij de bond. Dit keer is het waar, maar het is niet mijn schuld”, pareert hij de aanstaande kritiek. “Technisch directeur Michel Sablon had tien dagen geleden al een mail gestuurd naar Rwanda. Nu komen ze met zo een antwoord af, dat is toch laat. Volgens ons speelde Tchité nooit voor Rwanda.”
Bezig met laden …