voetbalzone

België eindigt met supercijfers, Bakkali debuteert als Rode Duivel

Erik van Dam15 okt 2013, 22:53
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2013, 22:53
Advertentie

België heeft in een wedstrijd zonder veel franje zijn ongeslagen status in Groep A van de WK-kwalificatiereeks behouden. De Rode Duivels sloten af met een 1-1 remise tegen Wales eindigen zodoende met geweldige cijfers: acht overwinningen en twee remises. Kevin De Bruyne en Aaron Ramsey scoorden en Zakaria Bakkali maakte deel uit van de nationale selectie. Hij werd een kwartier voor tijd ingebracht door bondscoach Marc Wilmots en kan zich nu dus definitief en officieel Belgisch international noemen. Een overstap naar Marokko is geen mogelijkheid meer.

/

België dwong vrijdag plaatsing voor het WK 2014 af, door Kroatië te kloppen. Het duel van dinsdag in het Koning Boudewijnstadion in Brussel moest een feestelijke wedstrijd worden, waarin de Duivels het enthousiaste publiek met een laatste optreden konden bedanken voor de support tijdens de succesvolle reeks van het afgelopen jaar. Er was echter weinig spektakel te zien in de ontmoeting met Wales. De Welshmen traden aan zonder Gareth Bale, die met fysieke klachten in Madrid was gebleven.

Echt een vuist maken konden de bezoekers niet; de betere kansen waren voor de Belgen, via De Bruyne en Romelu Lukaku. Ook Kevin Mirallas kreeg een mogelijkheid, maar geen van drieën wisten de aanvallers hun kansen te verzilveren. De beste poging kwam op naam van Toby Alderweireld: de verdediger, die bij Atlético Madrid nog niet aan spelen toekomt, knalde voor rust keihard op de lat. Daarna volgden nog enkele kansen, maar de ruststand bleef gehandhaafd op 0-0.

/

In september vorig jaar werd het in Cardiff 0-2 voor België, dat toen goals van verdedigers nodig had om tot scoren te komen. Ook in de return waren de aanvallers lange tijd niet bij machte de Welshe doelman Wayne Hennessey te passeren. Wilmots liet Bakkali warmlopen aan het begin van de tweede helft en stuurde hem uiteindelijk ook het veld in, met nog een kwartier op de klok. Het stond op dat moment al even 1-0, want De Bruyne doorbrak met een laag, diagonaal schot de impasse voor het doel na een pass van aanvalspartner Lukaku.

Ramsey zorgde kort voor het eindsignaal nog voor de 1-1, maar die deed er niet echt meer toe. Tegenover het begin van Bakkali in het shirt van België stond de laatste bladzijde in het hoofdstuk-Craig Bellamy bij Wales. De aanvaller speelde voor de allerlaatste keer mee in het nationale elftal en beëindigde zijn interlandloopbaan zo in relatieve stilte en zonder grote eindronde. Het duel in Brussel was voor Bellamy zijn 78e optreden in het shirt van Wales: hij scoorde 19 keer. Wales wordt in de groep overigens nog bijgehaald door Schotland en finishte op een nietszeggende vijfde plek.

Bezig met laden …