voetbalzone

'België is meer dan outsider, ze maken een goede kans op het WK'

Matthijs van Laar13 okt 2013, 15:30
Laatst bijgewerkt: 13 okt 2013, 15:30
Advertentie

Wales reist komende week naar België met als hoofddoel de schade zo veel mogelijk te beperken. De Britten hebben een teleurstellende WK-kwalificatiecampagne achter de rug, terwijl de Rode Duivels in euforiestemming verkeren na het bereiken van de eindronde in Brazilië. Bondscoach Chris Coleman maakt zich dan ook geen illusies en plaatst de aanstaande opponent alvast op een voetstuk.

/

In september 2012 ging zijn ploeg in eigen huis al met 0-2 onderuit tegen de Belgen, die toen nog op de veertigste plek op de FIFA-wereldranglijst stonden. Inmiddels zijn de manschappen van bondscoach Marco Wilmots opgerukt tot ver in de top tien. “België heeft een enorm goed team”, vindt Coleman dan ook “Ik denk dat ze op het WK een goede kans maken. Ze zijn iets meer dan outsiders en kunnen zelfs nog verder groeien.”

Het is zeer de vraag in hoeverre beide ploegen dinsdagavond het achterste van hun tong zullen laten zien. België is reeds zeker van een WK-ticket, terwijl voor Wales een derde plek in de eindranschikking het maximaal haalbare is. Voorwaarde daarvoor is wel dat de ploeg van Coleman moet winnen in België, terwijl Servië thuis onderuit dient te gaan tegen Macedonië. Kroatië is al zeker van de tweede plek in groep A.

Bezig met laden …