voetbalzone

‘België is sterker dan hun plaats op de FIFA-ranking doet vermoeden’

Daniel Cabot Kerkdijk03 mrt 2010, 09:04
Laatst bijgewerkt: 03 mrt 2010, 09:04
Advertentie

Slaven Bilic, bondscoach van Kroatië, neemt het woensdagavond op tegen België. De oefenmeester gaf tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd aan dat het geen gemakkelijke klus wordt voor de Kroaten. De trainer vindt het elftal van Dick Advocaat een sterke opponent. “België is sterker dan hun plaats op de FIFA-ranking (66e, red) doet vermoeden. Het heeft de kwaliteiten om in de top twintig te staan", aldus Bilic.

/

Net als de Rode Duivels wist ook Kroatië zich niet te plaatsen voor het komende WK in Zuid-Afrika. De Kroaten, die derde werden achter Oekraïne en Engeland, zijn zich aan het voorbereiden op de nieuwe EK-kwalificatiereeks. “Dit is een nieuwe start, ook voor ons”, zo vervolgde Bilic zijn perspraatje.

Een van de opvallendste spelers bij de België is volgens de Kroatische bondscoach Thomas Vermaelen. De voormalig Ajacied speelt sinds deze zomer bij Arsenal en de verdediger heeft Bilic verrast. “Bij Arsenal heeft hij zich snel ontwikkeld. Met Dick Advocaat is alles aanwezig om weer succes te boeken met de Duivels."

Bezig met laden …