België kansloos tegen sterk Marokko

26 mrt 2008, 21:48
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2008, 21:48
De vriendschappelijke interland tussen België en Marokko is geëindigd in een klinkende zege voor Marokko. Dankzij twee late treffers eindigde het ontmoeten in een enigszins geflatteerde 4-1 overwinning voor Marokko.

Aan Belgische zijde startten Eredivisionisten Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Timmy Simons en Moussa Dembélé in de basis. Zij konden echter niet voorkomen dat het begin voor de Marokkanen was. Goed aanvalswerk resulteerde in de openingstreffer van Souffiane Alloudi. Een voorzet vanaf rechts zeilde over het hoofd van Ajacied Vermaelen en werd door de Marokkaan beheerst binnengeschoten.

Na ruim een halfuur spelen verdubbelden de Leeuwen van de Atlas de score. Een corner werd achterin bij België slecht verwerkt, waarna doelman Stijn Stijnen mistastte op een ogenschijnlijk houdbaar schot van Tarik Sektioui. Kort daarna liep de aanvaller een blessure op en werd hij gewisseld voor Mbark Boussoufa.

Na rust veranderde het spelbeeld. De Rode Duivels kwamen met drie wissels als herboren uit de kleedkamer en verkleinden de achterstand binnen vijf minuten. Een inworp werd door invaller Marouane Fellaini doorgekopt naar mede-invaller en debutant Axel Witsel, die hoger sprong dan zijn tegenstander en onder toeziend oog van de Nederlandse scheidsrechter Bas Nijhuis de 1-2 binnenknikte.

België kon echter niet doordrukken en zag Marokko vlak voor tijd nogmaals scoren. Verdediger Vertonghen bediende invaller El Zarh met een noodgreep op maat, waarna die koel bleef en de 1-3 binnentikte. In blessuretijd maakte nog een invaller, Abdelsallam Benjelloun de ontgoocheling compleet met de laatste Marokkaanse treffer.