België met wereldrecord en zesklapper simpel langs nietig Gibraltar

Thijs Post10 okt 2016, 22:33
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2016, 22:33

Gibraltar mag deelnemen aan de WK-kwalificatiereeks en men wist op voorhand al dat België, tegenwoordig een internationale voetbalgrootmacht, een tegenstander van formaat is. Het zal de opdracht geweest zijn lang ‘de nul’ te houden, maar die doelstelling liep in recordtijd in het honderd. Mede door het snelste doelpunt ooit in een WK-kwalificatiereeks won België zonder enig probleem: 0-6.

/

Gibraltar kreeg de eer om af te trappen, maar de verdediger die de bal ontving liet zich de kaas van het brood eten door Christian Benteke. De spits van de Belgen nam over, stoomde op richting het vijandelijke doel en schoot binnen voor het snelste doelpunt aller tijden in de WK-kwalificatie. De bal lag al na zeven seconden in het net. Gibraltar liep vanaf dat moment dus achter de feiten aan en kreeg na een kleine twintig minuten viel ook de 0-2. Axel Witsel haalde uit vanaf de rand van het strafschopgebied en omdat de bal van richting werd veranderd was de keeper kansloos.

Nog voor rust zorgde Benteke voor de 0-3 en na de pauze was het enkel nog de vraag hoe hoog de score op zou lopen. Het ging hard: Dries Mertens zorgde voor de vierde Belgische treffer en Benteke maakte met zijn derde van de avond nummer vijf. Tien minuten voor tijd pikte ook Eden Hazard zijn doelpuntje mee.