voetbalzone

België verbaasd over uitlatingen van Klinsmann: ‘Hij zoekt excuses’

Daniel Cabot Kerkdijk01 jul 2014, 00:10
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2014, 00:10
Advertentie

De aanstelling van Djamel Haimoudi voor de krachtmeting van dinsdag tussen België en de Verenigde Staten heeft voor vraagtekens bij Jürgen Klinsmann gezorgd. De bondscoach van het Amerikaanse elftal sprak daags voor de wedstrijd in Salvador zijn twijfels uit over de arbiter uit Algerije.

"Hij spreekt Frans en kan daardoor beter communiceren met de Belgen. Daarnaast zat zijn land Algerije in dezelfde poule als België. En vier jaar geleden waren wij op het WK verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Algerijnen.” Het geeft Klinsmann geen goed gevoel, zo erkende de bondscoach. Toch neemt hij de FIFA niets kwalijk. “Wij geven het absoluut het voordeel van de twijfel en respecteren het besluit. Hij heeft tot nu toe twee uitstekende wedstrijden gefloten.”

Marc Wilmots had liever gezien dat Klinsmann zich niet had uitgesproken over de arbiter, die zodoende nu al onder een vergrootglas ligt. “Als we er zo naar gaan kijken, zijn we excuses aan het zoeken voorafgaand aan een wedstrijd. Bovendien is hij er niet om mee te praten, maar om een wedstrijd te fluiten. Ik zeg nooit iets over een scheidsrechter”, reageerde de bondscoach van de Rode Duivels.

Bezig met laden …