voetbalzone

Belgisch ex-international Dufer ruilt Standard in voor Sint-Truiden

Erik van Dam13 okt 2010, 19:22
Laatst bijgewerkt: 13 okt 2010, 19:22
Advertentie

Grégory Dufer gaat met ingang van het nieuwe jaar zijn carrière vervolgen bij Sint-Truiden. De 28-jarige rechtermiddenvelder komt dan over van Standard Luik, waar hij ondanks een doorlopend contract niet aan spelen toekomt. Vorig seizoen zweefde hij al tussen bank en basis. Hij mag pas vanaf 1 januari voor zijn nieuwe team spelen, maar mag om wedstrijdritme op te doen wel al meetrainen en in oefenduels spelen.

Het Laatste Nieuws en Sporza maken woensdag melding van de op handen zijnde transfer van Dufer. Dufer was bij Standard op een zijspoor geraakt. Twee seizoenen geleden werd hij al uitgeleend aan Tubeke. De viervoudig Rode Duivel speelde ook al voor Charleroi, Caen, Club Brugge en Lokeren. In Luik wist hij nooit een seizoen lang basisspeler te blijven.

De 28-jarige Belg moet Sint-Truiden gaan helpen weg te klimmen van de degradatiezone in de Jupiler Pro League. Momenteel staat de club nog op een veilige dertiende plaats. Wel gingen de laatste vijf duels allen verloren. Met name het vertrek van doelman Simon Mignolet lijkt de ploeg op te breken. Vorig seizoen eindigde Sint-Truiden nog verdienstelijk als vierde.

Bezig met laden …