voetbalzone

Belgisch international luidt de noodklok: ‘Ik ben chronisch vermoeid’

Tim Siekman10 okt 2018, 13:56
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2018, 13:56
Advertentie

Thomas Meunier is niet blij met de vele wedstrijden die hij moet spelen. De verdediger van Paris Saint-Germain is momenteel actief bij de nationale ploeg van België en bereidt zich met zijn landgenoten voor op de wedstrijden tegen Zwitserland en Nederland. Meunier zegt tegenover diverse Belgische media dat hij graag minder wedstrijden op de speelkalender ziet.

“De Nations League brengt misschien wat meer peper en zout in de internationale wedstrijden, omdat er toch een halve finale en finale gepland staan in juni”, begint Meunier positief. “Maar voor mij verandert dat totaal niets. Ik denk dat de FIFA moet nadenken over een lichtere kalender. Wij moeten zowel in oktober als november internationaal spelen, dat lijkt me onnodig.”

“Met de groepsfases van de Champions League en de Europa League, maar ook met de nationale bekers die er nu aankomen wordt het wel heel druk voor ons. Als je dan weet dat we na het WK maar twee à drie weken rust gehad hebben... Dat was veel te weinig. Ik blijf me maar vermoeid voelen, die vermoeidheid wordt stilaan chronisch”, wordt de Belg geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Meunier zegt dat zijn ploeggenoten bij de Rode Duivels er hetzelfde over denken. “We kunnen niet recupereren en het stapelt zich allemaal op. We kennen natuurlijk het liedje: het gaat over televisierechten en geld. Maar ik zou liever wat extra rust hebben om beter te kunnen presteren in de Champions League en de competitiewedstrijden bij PSG.”

Bezig met laden …