voetbalzone

Belgisch jeugdinternational: ‘Ik ga gewoon mijn eigen legende creëren’

Yanick Vos11 okt 2016, 16:25
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2016, 16:25
Advertentie
/

Belgisch jeugdinternational Charly Musonda Junior is sinds januari van dit jaar door Chelsea uitgeleend aan Real Betis. De negentienjarige buitenspeler is in LaLiga op de bank beland, maar hij wanhoopt niet. Hij is zelfs erg tevreden met waar hij zich op dit moment bevindt op dit punt in zijn carrière.

“Veel mensen stellen me vragen over het feit dat ik niet altijd speel, maar ik leer veel bij en dat is wat ik wil op deze leeftijd", zegt Musonda Junior in gesprek met Sport/Foot Magazine. "Hazard speelde op zijn zestiende in de eerste ploeg, maar elk fenomeen is anders. Ik ga gewoon mijn eigen legende creëren. Ik weet zeker dat ik een grote carrière zal hebben.”

Musonda Junior maakte in 2012 de overstap van de jeugdopleiding van Anderlecht naar die van Chelsea. Door een verhuurperiode in Spanje hoopt hij een volwassen speler te worden. “Met mijn speelstijl, ontwikkeling en het niveau waarop ik wilde doorbreken, wist ik dat ik wellicht zou moeten wachten tot mijn achttiende of negentiende. Het werd uiteindelijk mijn negentiende en meteen in een grote competitie. Ik ben dus tevreden."

Bezig met laden …