voetbalzone

Belgisch jeugdinternational maakt seizoen af bij Cagliari

Bart Kruyt28 jan 2010, 07:46
Laatst bijgewerkt: 28 jan 2010, 07:46
Advertentie

Radja Nainggolan maakt het seizoen af in de Italiaanse Serie A. De Belgisch jeugdinternational, die al jarenlang bij Piacenza op de loonlijst staat, heeft woensdag zijn overgang naar Cagliari afgerond. De huidige nummer zeven van de Serie A huurt Nainggolan tot de zomer.

Mocht de middenvelder bevallen, dan kan Cagliari hem voor een reeds afgesproken bedrag overnemen en vastleggen tot medio 2013. De 21-jarige Nainggolan, die één keer voor het Belgische vlaggenschip uitkwam, was bezig aan zijn vijfde seizoen in de hoofdmacht van Piacenza. Hij staat op 71 wedstrijden in de Serie B.

"Spelen in de Serie A is een droom die uitkomt", zei Nainggolan in de Belgische kranten. "Er waren nog clubs die me in de zomer wilden, maar Piacenza staat voorlaatste in de Serie B. Ik wilde geen tijd meer verliezen."

Nainggolan speelde tot zijn zeventiende in de jeugd van Germinal Beerschot en maakte dus al vroeg de stap naar Italië. "Ieder zijn mening maar volgens mij kan je maar beter vroeg vertrekken naar het buitenland”, zei de jeugdinternational. “Als je op je achttiende vertrekt, duurt het twee jaar voor je gewend bent aan de andere competitie."

Bezig met laden …