voetbalzone

Belgisch jeugdinternational Mununga kiest voor carrière bij Congo

Daniel Cabot Kerkdijk17 nov 2010, 10:02
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2010, 10:02
Advertentie

Joachim Mununga heeft voor de nationale ploeg van Congo gekozen. "Het is een keuze van het hart en voor de sportieve toekomst", vertelt de middenvelder en captain van KV Mechelen in Gazet van Antwerpen. "Er zijn grote sportieve mogelijkheden, in heel Europa breken jonge Congolezen door."

"Ik heb maandag in Parijs gepraat met de Congolese bond en de bondscoach en daar hield ik een goed gevoel aan over", legt Mununga zijn keuze. "De Congolese bond is een nieuw project gestart en er zijn grote sportieve mogelijkheden. In heel Europa zijn jonge Congolezen bezig aan hun doorbraak. Dit is een keuze van het hart en voor een sportieve toekomst. Zo zat ik samen met spelers van West Ham, Paris Sant-Germain en AS Monaco. En ook in Italië en Spanje spelen talenten uit Congo."

De 22-jarige Mununga, die in België het levenslicht zag, was vaste klant bij de Belgische jeugdploegen en zat in de voorselectie van Georges Leekens voor de interland tegen Rusland. "Ik had altijd respect voor de jeugdploegen van België, maar als ik nu had gekozen voor de Duivels, dan had er altijd iets geknaagd. Mijn band met het land Congo is sterk. Maar laat ik eerst maar eens een basisplaats veroveren, want de concurrentie in Congo is veel groter dan jullie allemaal denken."

Bezig met laden …