voetbalzone

Belgisch koploper RC Genk lijdt financieel verlies van drie miljoen euro

Erik van Dam25 nov 2010, 07:35
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2010, 07:35
Advertentie

Racing Genk moest vorig seizoen een verlies van bijna drie miljoen euro optekenen, zo meldt Het Belang van Limburg donderdag. Dat blijkt uit de jaarrekening van de koploper van België, die de algemene vergadering kortgeleden goedkeurde. “We hebben we voor het eerst sinds lang geen spelers verkocht”, legt financieel directeur Filip Aerden uit.

Genk draaide vorig seizoen een omzet van 16,8 miljoen euro, terwijl die in 2008/09 nog twee miljoen euro hoger lag. “Doordat we het sportief ronduit slecht deden, realiseerden we vanzelfsprekend heel wat minder inkomsten”, licht Aerden toe in de Belgische media. “Terwijl we in 2008/09 een slecht seizoen nog enigszins recht trokken met een bekerfinale, konden we daar vorig seizoen niet op terugvallen.” Het verlies betekent echter niet dat Genk hoeft te vrezen voor een forse daling van het eigen vermogen, dat net geen negen miljoen euro bedraagt.

Ook de eigen jeugdopleiding is nog altijd crescendo. “Als je ziet dat op dit moment tien van de drieëntwintig kernspelers uit onze eigen jeugdwerking komen, dan denk ik dat we hierin moeten blijven investeren. Vorig seizoen staken we ongeveer één miljoen euro in de jeugdwerking. Die inspanning willen we de volgende jaren zeker verder zetten en zelfs opdrijven.”

Bezig met laden …