voetbalzone

Belgisch landskampioen bevestigt komst Been als nieuwe hoofdtrainer

Bart Kruyt30 aug 2011, 12:45
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2011, 12:45
Advertentie

Mario Been gaat de Champions League in. Maandagavond werd al bekend dat de oefenmeester een eenjarig contract zou gaan tekenen bij Racing Genk en dinsdagmiddag heeft de Belgisch landskampioen dit nieuws ook bevestigd op de officiële website van de club. Been zal om 18:00 uur op een persconferentie worden voorgesteld aan de Belgische media.

/

De Nederlander wordt de opvolger van Franky Vercauteren, die besloot om naar Al Jazira te vertrekken. Genk plaatste zich voor de groepsfase van de Champions League en komt daarin uit tegen Bayer Leverkusen, Valencia en Chelsea. Vrijdag 9 september zal Been debuteren als hoofdcoach van Genk, in de competitiewedstrijd tegen Sint-Truiden.

De oefenmeester maakt transfervrij de overstap naar Genk, daar hij eerder dit seizoen werd weggestemd door de selectie van Feyenoord. Hiervoor werkte Been succesvol bij NEC en Excelsior. De coach is de derde Nederlander die op het hoogste niveau van België gaat werken: Adrie Koster (Club Brugge) en Dennis van Wijk (Bergen) zijn al werkzaam in de Jupiler Pro League.

Bezig met laden …