voetbalzone

Belgische arbiter geeft verkeerde speler rood

23 okt 2009, 08:06
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2009, 08:06
Advertentie
De Belgische arbiters kenden deze week geen gelukkige momenten op de Europese velden. Frank de Bleeckere floot woensdagavond in Madrid een ongelukkig duel tussen Real en AC Milan en donderdagavond ging zijn landgenoot Paul Allaerts in de fout. De scheidsrechter trok door verkeerde instructies van de extra arbiter een rode kaart voor de verkeerde speler.

Allaerts had de leiding over de wedstrijd tussen Fulham en AS Roma, die door een laat doelpunt van de Italianen in een 1-1 remise eindigde. De thuisploeg stond op dit moment al met tien man wegens een rode kaart voor Stephen Kelly. In eerste instantie had Allaerts echter Brede Hangeland van het veld gestuurd.

Blijkbaar werkt het systeem van de extra scheidsrechters op de achterlijn niet perfect, want het was de extra arbiter die Hangeland als dader aanduidde. Kelly stapte echter naar voren en vertelde dat hij de overtreding had begaan. Tot ieders verbazing trok Allaerts het rood voor Hangeland in en werd Kelly weggestuurd. De scheidsrechter achter het doel van Fulham was Tim Pots, die twee jaar geleden na Anderlecht - STVV (4-1) in opspraak kwam bij een vermeend gokschandaal.
Bezig met laden …