voetbalzone

Belgische bond beklaagt zich over rode kaarten

08 aug 2008, 09:03
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2008, 09:03
Advertentie
De Belgische voetbalbond (KBVB) heeft donderdagavond bij de wereldvoetbalbond FIFA een klacht ingediend tegen de uitsluitingen van Vincent Kompany en Marouane Fellaini in de wedstrijd tegen Brazilië op de Olympische Spelen in Peking. De eerste wedstrijd op het mondiale evenement ging in de slotfase met 1-0 verloren.

De KBVB diende bij de FIFA een dossier in, met de dringende vraag om de wedstrijd opnieuw te bekijken. De bond wil een onderzoek naar de rode kaart voor Kompany. De KBVB is van oordeel dat minstens één gele kaart voor Kompany onterecht was en wil een schorsing voor de verdediger zien te vermijden.

Kompany was ruim een kwartier voor het einde op een tweede gele kaart getrakteerd na een lichte overtreding op Diego. In de slotfase moesten de Belgen zelfs met negen man verder. Tot onbegrip van Fellaini werd een handje op de rug van Rafinha bestraft met een rode kaart.

Voor Fellaini zitten de Spelen er sowieso op. De middenvelder van Standard Luik keert vrijdag terug naar België en speelt zoals afgesproken volgende week met de Luikenaren in de derde voorronde van de Champions League tegen Liverpool.
Bezig met laden …