voetbalzone

Belgische bond eist drie duels schorsing voor recidivist Witsel

Erik van Dam27 dec 2010, 13:59
Laatst bijgewerkt: 27 dec 2010, 13:59
Advertentie

Axel Witsel dreigt drie wedstrijden vanaf de tribune te moeten toekijken bij Standard Luik. De middenvelder, die vorig jaar alle krantenkoppen haalde door Marcin Wasilewski een dubbele beenbreuk te bezorgen, bezondigde zich afgelopen weekend weer aan een stevige overtreding. Hoewel de intentie veel minder ernstig leek, werd Witsel er toch met rood vanaf gestuurd.

Witsel kreeg zondag in het duel met Cercle Brugge (1-0-nederlaag) rood, nadat hij met een gestrekt been inging op Neto. De Belgisch international heeft sinds de tackle op Wasilewski de naam tegen in de Jupiler Pro League. Sinds die bewuste kaart in augustus vorig jaar kreeg Witsel één keer rood, niet toevallig in de thuiswedstrijd tegen Andelecht in januari dit jaar.

De middenvelder werd destijds voor elf duels geschorst en hij kreeg een boete van 2500 euro. Die straf werd later teruggedraaid naar acht duels schorsing en een boete van 250 euro. Witsel kan nog in beroep gaan tegen de recente eis van de bond, die drie wedstrijden bedraagt.

Bekijk hier de rode kaart van Axel Witsel tegen Cercle Brugge:

Bezig met laden …