voetbalzone

Belgische grootmacht bevestigt komst van Stam, Bolat naar FC Porto

Matthijs van Laar30 jul 2013, 17:22
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2013, 17:22
Advertentie
/

Als aangekondigd vervolgt Ronnie Stam zijn loopbaan in België. De rechtsback kreeg van Standard Luik eerder de gelegenheid om zijn revalidatie af te ronden in het Stade Sclessin en die geste is uitgemond in een meerjarig contract. De Rouches melden dinsdag op de eigen website dat de 29-jarige verdediger een verbintenis met de looptijd van drie seizoenen heeft ondertekend.

Stam herstelde in Luik van een enkelblessure die hij in mei opliep. Destijds was hij nog in dienst van Wigan Athletic, maar die club besloot om zijn aflopende contract niet te verlengen. De ex-speler van NAC Breda en FC Twente meldde zich daarop bij Standard, dat nu dus heeft bevestigd dat de geboren Bredanaar in ieder geval tot zijn 32e te bezichtigen zal zijn in het rood-witte tricot van de club.

Tegenover de komst van Stam staat het vertrek van doelman Sinan Bolat. De 24-jarige Belgische Turk stapt per direct over naar FC Porto, waar hij een contract ondertekent tot de zomer van 2018. Bolat, goed voor vijf interlands in het shirt van Turkije, geniet in Nederland met name bekendheid vanwege het velddoelpunt dat hij in 2009 maakte in het Champions League-duel met AZ. Hij was daarmee de eerste keeper in de geschiedenis van het kampioenenbal die dat presteerde.

Bezig met laden …