voetbalzone

Belgische Premier League-revelatie zit in wak: 'Overkomt iedere topspits'

Matthijs van Laar03 dec 2013, 12:51
Laatst bijgewerkt: 03 dec 2013, 12:51
Advertentie

Christian Benteke heeft grote moeite om de hoge verwachtingen in te lossen. Als Premier League-nieuweling maakte hij vorig seizoen indruk, maar de spits van Aston Villa weet het net dit jaar niet meer zo eenvoudig te vinden. Coach Paul Lambert behoudt echter het vertrouwen in de Belgisch international. "Alle topspitsen hebben weleens een mindere periode", stelt hij in de Daily Mail.

/

De Schotse oefenmeester van de club van onder meer Ron Vlaar en Leandro Bacuna denkt dat Benteke een slachtoffer is van zijn eigen succes. Vorig jaar scoorde hij 19 keer in 34 optredens en stonden de clubs voor hem in de rij. Tot op heden trof hij slechts vier keer doel in elf wedstrijden. "Hij heeft dit zelf gecreëerd. Hij legt de lat bijzonder hoog. Dit is een uitdaging en het is nu zaak dat hij zich terugvecht."

Benteke begon het seizoen evenwel uitstekend: in het eerste competitieduel met Arsenal scoorde hij twee keer en ook in de weken daarop was hij trefzeker. Sinds 14 september staat de teller echter op nul. "Dat heeft zeker invloed op hem", weet Lambert. "Hij komt er wel weer bovenop, maar hij heeft wel een keer een doelpunt nodig. Zijn standaard was enorm hoog, net iets achter Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Ik blijf in hem geloven. Hij komt er wel weer uit."

Bezig met laden …