voetbalzone

Belgische spits op scherp gezet: ‘Het EK missen, dat zou pijn doen’

Erik van Dam14 mrt 2016, 17:03
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2016, 17:03
Advertentie

Marc Wilmots kan Christian Benteke niet zomaar een plek in de EK-selectie van België beloven. De spits speelde weliswaar 25 interlands voor de Rode Duivels en scoorde daarin zeven keer, maar is in zijn eerste seizoen bij Liverpool geen vaste optie voorin. Wilmots laat Benteke wellicht thuis voor het toernooi in Frankrijk als hij niet presteert in clubverband.

/

Jürgen Klopp maakt niet steevast gebruik van de 25-jarige Benteke in de spits: hij heeft ook andere opties en liet hem in de Premier League begin januari voor het laatst in de basis beginnen. Ook bondscoach Wilmots heeft dat gezien, beaamt hij in gesprek met Het Nieuwsblad. “Hij heeft blijkbaar zijn keuze gemaakt en Benteke zal nu zwaar twijfelen. Dat heb ik ook allemaal meegemaakt vroeger.”

“Ik begrijp dat en vind het jammer”, zegt de man die België moet laten presteren tijdens het EK 2016. Hij voelt mee met Benteke, die dolgraag mee wil naar de eindronde. “Hij miste het WK al door een blessure. Nu nog dat EK missen, zou pijn doen. Hij moet nu werken, Christian heeft nog tijd om te tonen dat hij voor Liverpool iets kan betekenen”, aldus Wilmots, die ook kan kiezen voor Michy Batshuayi of Romelu Lukaku.

Benteke maakte tijdens de EK-kwalificatiereeks één goal voor de Belgen in zeven optredens: alleen tegen Cyprus was het raak tijdens een 5-0 overwinning. Dat hij nu weinig speelt bij Liverpool zegt niet alles, maar wel redelijk wat. Het scheelt dat Wilmots zijn keuze nog niet definitief heeft gemaakt. “Ik zal kiezen voor profielen, niet voor de vorm van de laatste twee maanden of zo.”

Bezig met laden …