voetbalzone

Belgische tiener wil in Spanje blijven: ‘Beter hier dan in tweede van Chelsea’

Daniel Cabot Kerkdijk12 mrt 2016, 13:32
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2016, 13:32
Advertentie
/

Charly Musonda verruilde Chelsea in januari in voor Real Betis en heeft het daar nu zo naar zijn zin dat hij volgend seizoen ook in Spanje wil blijven. Het negentienjarige talent slaagde er in Londen nog niet in echt indruk te maken en lijkt in Sevilla zijn plekje te hebben gevonden: Betis verloor nog niet in de zes wedstrijden dat Musonda in de basis startte.

“Ik wil bij Betis blijven. Het zit nu in mijn hoofd, maar ik weet niet wat er volgend jaar gaat gebeuren”, vertelt hij aan Canal Sur. “Ik heb het hier naar mijn zin, de Béticos willen me hier. Je weet nooit wat de toekomst brengt, maar het is mogelijk dat ik kan blijven. Het is beter om hier te spelen dan in het tweede elftal bij Chelsea. Al mijn favoriete clubs komen uit Spanje, ik vind Barcelona en Real Madrid al goed sinds ik klein ben.”

Hoewel Musonda in België werd geboren, zou hij ook kunnen kiezen voor een interlandloopbaan bij Engeland en Zambia. Bondscoach Marc Wilmots van de Rode Duivels zou hem willen oproepen voor het EK: “Ik kan voor België, Zambia en Engeland spelen, al heb ik nooit in Zambia gewoond. Ik zal de beslissing in de toekomst nemen, die is alleen aan mij. Ik praat niet over voetbal met mijn vader, hij vertelt me alleen maar dat ik geconcentreerd moet blijven en er plezier in moet hebben.”

Bezig met laden …