Belgische top drie maakt geen fout, Kortrijk en Sint Truiden play-offs in

Bart Kruyt14 mrt 2010, 21:00
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2010, 21:00

Anderlecht blijft punten verzamelen in de Belgische Jupiler League Pro. De ploeg van Ariel Jacobs won zondag thuis van Racing Genk, dat mede door een treffer van Romelu Lukaku met 2-0 geklopt werd. Club Brugge blijft volgen en versloeg Roeselare, terwijl ook AA Gent wist te winnen. KV Kortrijk en Sint-Truiden plaatsten zich voor de play-offs.

Anderlecht – Racing Genk 2-0
Anderlecht maakte geen fout in de wedstrijd tegen Racing Genk. De thuisploeg begon nog moeizaam aan de thuiswedstrijd en zag Thomas Buffel voor de eerste mogelijkheden namens Genk zorgen, maar de ex-Feyenoorder wist Silvio Proto niet te passeren. Kort na rust liet de jonge Lukaku zien hoe het wel moest: na een knappe één-twee tussen Mbark Boussoufa en Matias Suarez werd de spits gevonden bij de tweede paal, waar hij zijn veertiende seizoenstreffer binnentikte. Kort voor het einde verzorgde Tom de Sutter het slotakkoord.

Club Brugge – Roeselare 1-0
Het roodgekleurde onderonsje tussen de Nederlandse trainers Adrie Koster (Brugge) en Dennis van Wijk (Roeselare) werd gewonnen door eerstgenoemde. De wedstrijd tussen de hoog- en laagvlieger was een harde: in totaal werd er drie keer rood getrokken. Brugge kwam in de eerste helft met tien man te staan na een overtreding van Jonathan Blondel, maar na rust kwam Roeselare met een man minder uit wegens rode kaarten voor Anthony van Loo en Bjarni Vidarsson. Met tien tegen negen maakte Dorge Kouemaha de winnende goal.

AA Gent – Charleroi 2-1
AA Gent, dat al verzekerd was van een plek in de play-offs, won zondagavond in eigen huis van Charleroi. De bezoekers kwamen na een half uur spelen weliswaar op voorsprong via een treffer van Ederson, maar Charleroi (de nummer dertien van de ranglijst) kon deze marge niet verdedigen. Eerst verzorgde Christophe Lepoint op aangeven van Zlatan Ljubijankic de gelijkmaker, waarna Elimane Coulibaly na rust voor de winnende treffer zorgde. Ook bij dit doelpunt was Ljubijankic de aangever.

KV Kortrijk – Lokeren 3-1
Savaneh Ebrahim Ibou was de grote man bij KV Kortrijk in de thuiswedstrijd tegen Lokeren. De spits van AA Gent maakte in de thuiswedstrijd de eerste twee doelpunten: eerst profiteerde hij van een blunder van keeper Boubacar Copa, die uitgleed bij het uitschieten, en vervolgens wipte hij de bal over de kansloze goalie. Kort voor rust was Ibou vervolgens ook betrokken bij de derde goal: zijn schot raakte de lat nog, maar de rebound was voor Davy de Beule. Namens Lokeren was Ivan Leko trefzeker.

Sint Truiden – Germinal Beerschot 2-0
Feest op Stayen: Sint Truiden mag aan het einde van het seizoen meedoen om de play-offs. De ploeg van Guido Brepoels won zondagavond in eigen huis van Germinal Beerschot, dat na een ruim uur spelen de eerste tegentreffer te verwerken kreeg. Uit een hoekschop kopte Ibrahim Sidibe de openingstreffer tegen de touwen, waarna Onana twintig minuten later het slotakkoord verzorgde. De invaller tekende voor zijn tweede seizoenstreffer, door met een handig wippertje te scoren.

Zulte-Waregem – Standard Luik 1-1
Landskampioen Standard Luik weet dat het lastig zal worden om de play-offs te halen. De ploeg van interim-trainer Dominique D'Onofrio kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Zulte-Waregem, dat in het Regenboogstadion een droomstart kende met een doelpunt in de tweede minuut. Teddy Chevalier profiteerde van geblunder van Sinan Bolat en zette de thuisploeg al in de tweede minuut op voorsprong. Het leverde Zulte een punt op, want twaalf minuten voor tijd nam Axel Witsel de gelijkmaker voor zijn rekening. Standard moet nog aan de bak als het de play-offs wil halen.

Westerlo – Cercle Brugge 2-1
Cercle Brugge heeft de play-offs uit het hoofd gezet. De ploeg van Glen de Boeck leek een punt over te gaan houden aan de uitwedstrijd bij Westerlo, maar in de blessuretijd ging het alsnog mis voor de gasten. Een ongevaarlijke voorzet werd door een hakje van Frederik Boi een puike voorzet voor Adnan Mravac, die zijn ploeg de drie punten schonk: 2-1. Westerlo was eerder in de wedstrijd ook al op voorsprong gekomen via Liliu, maar die marge kon niet verdedigd worden. Dominic Foley scoorde namens Cercle.