voetbalzone

Belgische voetbalbond accepteert uitspraak rechter in zaak-Charleroi

Bart Kruyt04 mrt 2010, 08:10
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2010, 08:10
Advertentie

Charleroi behoudt haar toezeggingen die de KBVB de club onlangs deed. De voetbalbond moest de gunstmaatregelen na een verloren rechtszaak weer inleveren en heeft besloten om niet in beroep te gaan tegen de uitspraak. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Het bekerduel tussen Anderlecht en Cercle Brugge, dat wegens problemen met de kalender in één duel zou worden gespeeld, werd uiteindelijk toch over twee duels gespeeld. De KBVB diende daarvoor wel de competitiewedstrijd van Cercle tegen Charleroi uit te stellen. Om het akkoord van Charleroi krijgen, verleende bondsvoorzitter Francois de Keersmaecker de Waalse club een aantal gunstmaatregelen.

Zo zouden onder meer alle boetes van Charleroi aan de KBVB kwijtgescholden zijn en mocht Paul Taylor toch van Anderlecht worden gehuurd. Tevens mochten enkele geschorste en niet speelgerechtigde spelers toch in actie komen. Het Uitvoerend Comité stak daar echter een stokje voor en besloot om alle toegevingen terug te trekken, omdat De Keersmaecker onjuist had gehandeld.

Charleroi stapte naar de rechter, kreeg haar toezeggingen weer terug en zal deze nu ook behouden. De KBVB heeft immers besloten om niet in beroep te gaan tegen de uitspraak, waardoor de zaak is afgedaan. De bond dient nu een probleem met Germinal Beerschot op te lossen: deze club wil een wedstrijd overspelen omdat het twee spelers niet mocht opstellen. Omdat Charleroi wel niet-speelgerechtigde spelers het veld in kon sturen, spreekt Beerschot van een oneerlijke gang van zaken. Ook de laagvlieger wil nu naar de rechter stappen.

Bezig met laden …