voetbalzone

Bellamy: ‘Dit is gigantisch, mijn vader kan sterven als een tevreden man’

Thijs Post18 apr 2013, 09:10
Laatst bijgewerkt: 18 apr 2013, 09:10
Advertentie
/

Craig Bellamy heeft al een mooie carrière achter de rug bij onder meer Newcastle United, Liverpool en Manchester City. De 33-jarige aanvaller besloot af te bouwen bij de club in zijn geboorteplaats, Cardiff City, en met dat elftal stelde hij promotie naar de Premier League veilig. De Welshman is maar wat trots.

Hij is vooral blij voor zijn vader, een supporter van Cardiff. “Dat zijn zoon een rol heeft gespeeld in de promotie van Cardiff, dat maakt het erg bijzonder”, laat Bellamy optekenen in de Britse media. “Hij kan nu sterven als een tevreden man. Hoe vaak ben ik niet met hem op dinsdagavond op pad gegaan voor een wedstrijd tegen een of andere ploeg? We hebben dikwijls gezegd dat we zouden stoppen, maar op zaterdag stond ik weer op het veld. Voor deze club is het lang geleden, iedereen snakte naar het hoogste niveau. Het was een emotionele avond.”

“En wat te denken voor het effect op de nationale ploeg? Jonge spelers uit Wales die kunnen doorbreken op het hoogste niveau, we hebben gezien wat het heeft betekend voor Swansea City”, vervolgt hij. “Ook de stad zal enorm profiteren van de promotie. Voor het voetbal in Wales is dit gigantisch.” Bellamy weet dat er versterkingen nodig zijn om te overleven in de Premier League. “Ik hoop alleen dat ze geen spelers voor de linkerkant aantrekken, want ik moet ook aan mezelf denken”, lacht hij. “Zonder gekheid, natuurlijk hebben we spelers nodig.”

Bezig met laden …