voetbalzone

Bellamy schittert wederom in Kopenhagen

19 nov 2008, 22:08
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2008, 22:08
Advertentie
Tien jaar geleden was Craig Bellamy met zijn eerste interlandtreffer verantwoordelijk voor een sensationele overwinning in Kopenhagen, woensdagavond keerde de aanvaller met succes terug in de Deense hoofdstad. Met zijn treffer schonk de door blessures geplaagde skipper voor een nipte overwinning van Wales: 0-1.

Alle ogen waren gericht op Aaron Ramsey, die op zeventienjarige leeftijd van bondscoach John Toshack zijn debuut mocht maken. Bellamy stal echter de show. Na in de eerste helft diverse mogelijkheden om zeep te hebben geholpen was het na een uur spelen wél raak. Na een mooie run en dito schot maakte de aanvaller een einde van een periode van veertien maanden zonder doelpunt namens de Welshmen.

Met een schot van Morten Nordstand zette de thuisploeg de toon, maar al snel nam Wales het heft in handen. De treffer van Bellamy, zijn zestiende als international, was meer dan verdiend. In de slotfase kropen de bezoekers echter door het oog van de naald. Boaz Myhill voorkwam met een wereldredding dat Martin Vingaard tot scoren kwam en een kopbal van Soren Larsen spatte uiteen op het aluminium.
Bezig met laden …