voetbalzone

Bellamy stelt bondscoach Wales teleur en levert aanvoerdersband in

Daniel Cabot Kerkdijk26 dec 2010, 21:34
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2010, 21:34
Advertentie

Gary Speed moet op zoek naar een nieuwe aanvoerder voor het nationale elftal van Wales. Craig Bellamy stelt zich niet langer beschikbaar als aanvoerder, zo vertelde de aanvaller van Cardiff City zondag na de 2-0 overwinning op Coventry City. De 31-jarige Bellamy wordt dit seizoen gehuurd van Manchester City.

/

Bellamy geeft zijn aanhoudende problemen met zijn knie op als voornaamste reden voor zijn beslissing. De routinier moet het aantal wedstrijden per jaar minderen om niet zijn loopbaan voortijdig te beëindigen. "Ik heb de bondscoach op de hoogte gebracht", vertelde Bellamy. "Ik zal niet bij elke interland aanwezig kunnen zijn."

"Het is beter om iemand aanvoerder te maken die wel elke interland speel", vindt Bellamy. "Het was een eer om aanvoerder te zijn. Maar ik moet nu gaan bepalen welke wedstrijd ik speel en welke ik beter niet kan spelen." Bellamy, die ooit graag voor Feyenoord wil uitkomen, speelde tot dusver zestig interlands namens Wales. Daarin maakte de wispelturige aanvaller achttien goals.

Bezig met laden …