voetbalzone

Belofte maakt schuld: Janssen verschijnt met opvallende coupe bij Antwerp

Noel Korteweg10 jul 2023, 22:00
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2023, 22:00
Advertentie

Vincent Janssen is maandagochtend met een opvallende nieuwe coupe verschenen bij Royal Antwerp. De 29-jarige spits heeft nu blond haar en dat komt door een belofte die hij afgelopen seizoen deed. Als Antwerp de landstitel én beker zou winnen, zou Janssen zijn haar blond verven. Dat lukte de ploeg van Mark van Bommel, waardoor de Nederlandse spits eraan moest geloven.

Antwerp won de titel in de allerlaatste seconde op bezoek bij KRC Genk (2-2) dankzij een fenomenaal afstandsschot van Toby Alderweireld. De mandekker schoot vanaf buiten het zestienmetergebied snoeihard in de linkerkruising, waardoor zijn ploeg een punt pakte op bezoek bij Genk. Dat was genoeg om de eerste landstitel te winnen sinds 1957.

De ploeg van Van Bommel legde eind april al beslag op de Croky Cup – de Belgische beker – door in de finale af te rekenen met KV Mechelen (0-2). Janssen was in die wedstrijd goed voor één treffer. De 22-voudig international van het Nederlands elftal had beloofd dat hij zijn haar blond zou verven als zijn ploeg de dubbel pakte en moest er dus aan geloven. Janssen heeft de daad bij het woord gevoegd, zo blijkt uit een foto van Antwerp die maandag op Twitter werd geplaatst.

De linkspoot speelt sinds vorig jaar zomer voor de Belgen, nadat Marc Overmars – die technisch directeur is bij Antwerp – ruim zes miljoen euro overmaakte naar Monterrey uit Mexico. Die club had Janssen in de zomer van 2019 verlost van zijn uitzichtloze situatie bij Tottenham Hotspur. The Spurs, die liefst 22 miljoen euro hadden betaald aan AZ, stalden hem even daarvoor al een jaar bij Fenerbahçe. Janssen maakte afgelopen zomer zijn rentree in Oranje en was zelfs onderdeel van de WK-selectie. Daarna zette hij een punt achter zijn interlandcarrière.

Bezig met laden …