voetbalzone

'Ben al eerder met FC Utrecht in gesprek geweest, maar toen kwam PSV'

Daniel Cabot Kerkdijk19 jul 2013, 19:27
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2013, 19:27
Advertentie

Na PSV heeft nu ook FC Utrecht bevestigd dat Timothy Derijck komend seizoen de clubkleuren verdedigt van de Domstedelingen. De Belg is er de opvolger van Mike van der Hoorn, die naar Ajax vertrok. Derijck wordt gehuurd van PSV en hij is blij dat de deal nu beklonken is. “FC Utrecht is voor mij een grote club”, zegt de voormalig jeugdinternational op de website van zijn nieuwe club.

/

Derijck was al langer in the picture bij de club uit de vierde stad van Nederland. “Ik ben al eerder met Utrecht in gesprek geweest, maar toen kwam PSV en daar koos ik toen voor. In de fase van mijn loopbaan waarin ik nu zit, is het belangrijk om te spelen”, zegt de centrale verdediger. Hij doelt op de transferperiode uit de zomer van 2011. Toen stapte de 26-jarige Derijck over van ADO Den Haag naar Eindhoven. Doordat hij onder Phillip Cocu geen uitzicht had op veel speelminuten, mocht hij vertrekken. PSV wilde hem eigenlijk verkopen, maar stemde ook in met een tijdelijke oplossing voor de stopper.

Manager spelerszaken Edwin de Kruijff is erg tevreden met de nieuwe versterking. “Hij heeft veel ervaring op het hoogste niveau en geeft onze jonge ploeg wat extra’s”, aldus De Kruijff. “Met Derijck weten wij wat we halen. Hij is een zekerheid. Timothy is een goede voetballer én een goede jongen, die al langer bij ons in beeld was.” Derijck meldt zich zondagavond op het trainingsveld van Utrecht, maar is nog niet speelgerechtigd voor het thuisduel in de tweede voorronde van de Europa League tegen Differdange van aanstaande donderdag.

Bezig met laden …