voetbalzone

‘Ben bang dat de transfer van VDV de club in financiële problemen brengt’

Peter Nusselder10 sep 2012, 10:49
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2012, 10:49
Advertentie

Technisch directeur Frank Arnesen was blij toen hij erin was geslaagd om Rafael van der Vaart over te nemen van Tottenham Hotspur, zodat de aanvallende middenvelder bij Hamburger SV terug kon keren op het oude nest. Niet iedereen is echter onverdeeld positief over de komst van VDV.

/

Voorzitter Carl-Edgar Jarchow is bang dat zijn club zich door de transfer van de Nederlander in de schulden steekt. De preses was duidelijk toen hem gevraagd werd of hij vreesde dat HSV door de komst van Van der Vaart serieuze schulden zou krijgen: “Ja, daar ben ik inderdaad bang voor”, luidde het antwoord van Jarchow aan NDR.

De Bundesliga-club investeerde deze zomer in totaal 24 miljoen euro in nieuwe spelers, ook al schreven die Rothosen de afgelopen twee seizoenen rode cijfers. Toch is de voorzitter niet louter negatief, aangezien een groot deel van de aanwinsten van HSV volgens hem nog ‘van financiële waarde voor de toekomst’ zullen zijn. Naast Van Der Vaart werden onder meer de 23-jarige Milan Badelj en de 24-jarige Artjoms Rudnevs vastgelegd.

Bezig met laden …