voetbalzone

Ben Khalifa legt megamisser uit: 'Ik was gewoon niet geconcentreerd'

Erik van Dam30 jul 2011, 00:48
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2011, 00:48
Advertentie

Young Boys uit Zwitserland deed donderdagavond goede zaken, door met 3-1 te winnen van Westerlo in de derde voorronde van de Europa League. Eigenlijk had de thuisclub met 4-1 moeten winnen, ware het niet dat Nassim Ben Khalifa in zeer kansrijke positie de bal over het doel van Westerlo schoot. “Ik was gewoon niet geconcentreerd”, legt de jonge aanvaller uit na het opnieuw zien van de beelden.

In gesprek met het Zwitserse Blick geeft Ben Khalifa, die na een klein uur naar de kant werd gehaald, aan dat het achteraf beter was geweest, wanneer hij de bal gewoon rustig had aangenomen. “En niet direct met kracht op doel te schieten. Maar ja, de makkelijkste zaken kunnen soms juist heel moeilijk zijn”, zoekt de aanvaller naar een logische verklaring voor de gemiste open kans.

Ben Khalifa trapte niet alleen een keer faliekant over; hij raakte tegen Westerlo ook nog de lat. Hij erkent dat het niet het begin van het seizoen is dat hij voor ogen had. “Het zijn pijnlijke ervaringen, ja”, aldus de Zwitser. “Maar ik kan in de toekomst nog wel waardevol zijn. Ik vind het vooral voor de ploeg jammer dat ik niet scoorde. Maar mijn teamgenoten ondersteunen me volledig en een dag na de wedstrijd hebben we het al met z'n allen geanalyseerd.”

Bekijk hier de gemiste kans van Nassim Ben Khalifa:

Bezig met laden …