voetbalzone

Benatia looft medespeler: ‘Hij zal het niveau halen van Lewandowski en Totti’

Robin Bruggeman16 okt 2016, 12:15
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2016, 12:15
Advertentie

Mehdi Benatia toog afgelopen zomer van Bayern München naar Juventus en is onder de indruk van de spelers die hij in Turijn heeft getroffen. De verdediger zag hoe Paulo Dybala zaterdagavond eigenhandig een achterstand tegen Udinese omboog in een 2-1 overwinning en hij denkt dat de Argentijn een grote toekomst voor zich heeft.

/

“Hij zal het niveau halen van Robert Lewandowski en Francesco Totti, hij is een talent dat het in zich heeft om dit soort wedstrijden te beslissen”, vertelde Benatia na afloop aan Sky Italia. “Naast het scoren van doelpunten en het geven van assists, is hij enorm belangrijk in het veld. Hij kan een topspeler worden, hij is nog erg jong.”

Benatia werkt bij Juventus onder Massimiliano Allegri en herkent veel van de Italiaan in zijn oude coach Josep Guardiola: “Hij vraagt veel van dezelfde dingen die Guardiola ook vroeg bij Bayern. Beide coaches willen dat je altijd een aanvallende instelling laat zien en het initiatief grijpt. Als het 0-0 staat in eigen huis, moet je risico’s nemen om door te breken. Allegri is een garantie voor ons en ik ben hier erg gelukkig.”

Bezig met laden …