voetbalzone

Bendtner: ‘Arsenal had makkelijk een ander kunnen vinden voor mijn rol’

Erik van Dam14 nov 2014, 08:52
Laatst bijgewerkt: 14 nov 2014, 08:52
Advertentie

Nicklas Bendtner verliet Arsenal afgelopen zomer voor VfL Wolfsburg, waar hij een contract voor drie jaar tekende. De Deense spits kende geen echt gelukkige periode in Londen, waar hij in totaal acht jaar onder contract stond. Hij leek al eerder op weg naar de uitgang, maar Arsène Wenger besloot hem toch achter de hand te houden voor noodgevallen: een rol die Bendtner niet als prettig ervaarde.

voetbalzone

In gesprek met Tipsbladet noemt Bendtner het seizoen 2013/14 ‘waardeloos’. In de twee jaar ervoor was hij verhuurd geweest aan Sunderland en Juventus en hij had gedacht definitief weg te trekken bij Arsenal. Wenger besloot echter anders. “Het was echt tijdverspilling, ik vond het vreselijk dat ik niet mocht vertrekken. Een club als Arsenal had makkelijk een ander kunnen vinden voor de rol die ik bekleedde.”

“Ik geloof niet dat die zoektocht lang had hoeven duren”, aldus de Deen. Hij is dan ook blij dat hij nu weer ‘volwaardig voetballer’ is en vaker de kans krijgt bij VfL Wolfsburg. “Mijn brein moest een knop omzetten. Voorheen trainde ik en ging ik daarna weer naar huis, in de wetenschap dat het er allemaal niet toe deed: ik moest het jaar uitzitten. Nu gaat het beter en maak ik weer deel uit van een elftal. Ik doe mijn best het in mij gestelde vertrouwen terug te betalen. Ik ben en blijf mijn eigen grootste criticaster.”

Bezig met laden …