voetbalzone

Bendtner: ‘Ik kom altijd als eerste en vertrek meestal als laatste’

Erik van Dam15 sep 2015, 18:02
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2015, 18:02
Advertentie

Nicklas Bendtner loopt al wat jaren mee in de voetballerij, maar doet nog steeds hard zijn best om een betere spits te worden. De 27-jarige Deen is begonnen aan zijn tweede seizoen bij VfL Wolfsburg en moest het vooralsnog hebben van invalbeurten, want Bas Dost geniet de voorkeur. Lord Bendtner doet er echter alles aan de Nederlander uit de basisformatie van Dieter Hecking te verdringen.

voetbalzone

In april verloor Bendtner zijn plek omdat hij te laat kwam en in juli moest hij voor zichzelf trainen, omdat Hecking hem een gebrek aan fitheid verweet. Bendtner doet nu zijn best om perfect te trainen en ervoor te zorgen dat Hecking niets op hem aan te merken heeft. “Mijn familie en vrienden steunen me volop, dat doet wat met me. Maar veel mensen hebben een verkeerde indruk van me door een paar zaken die buiten het veld zijn gebeurd.”

“Ik kom iedere dag als eerste op de training, om alvast een halfuur voor mezelf te werken. En na de training ben ik meestal degene die als laatste overblijft. Ik ben heel professioneel. Natuurlijk ben ik niet blij met de speeltijd die ik krijg, maar ik heb er al drie gemaakt als invaller”, aldus Bendtner, die daarmee doelt op de Supercup-wedstrijd tegen Bayern, de eerste bekerronde tegen Stuttgart Kickers en de competitiewedstrijd tegen 1.FC Köln. “Ik doe wat ik kan, meer kan ik niet doen.”

Bezig met laden …