voetbalzone

Bendtner lijkt als volgende in de rij onderweg naar schip met geld

Erik van Dam17 feb 2016, 19:31
Laatst bijgewerkt: 17 feb 2016, 19:31
Advertentie

Tal van spelers maakten de laatste weken de oversteek van een club in Europa naar een nieuw thuis in de Chinese Super League. Het geld in Azië lijkt onbeperkt voorradig en na Jackson Martínez (42 miljoen euro), Alex Teixeira (50 miljoen) en Ramires (28 miljoen) vertrok woensdag ook Ezequiel Lavezzi naar de Chinese competitie. Na hem is Nicklas Bendtner mogelijk de volgende die zijn koffers gaat pakken.

/

De 28-jarige spits van Deense komaf staat nog tot volgend jaar zomer onder contract bij VfL Wolfsburg, maar heeft het daar niet naar zijn zin. Bas Dost is weliswaar al enige tijd uit de running, maar nog kiest trainer Dieter Hecking niet meteen voor Bendtner in de punt van de aanval. Voor het aanbreken van de winterstop hintte de spits al naar een vertrek, maar toen zei zijn club dat het in hun ogen geen optie zou zijn.

Nu melden de Duitse media dat Bendtner alsnog voor een vertrek staat. Hij zit woensdagavond niet bij de selectie van die Wölfe voor de Champions League-ontmoeting met AA Gent en dat zou komen doordat hij bezig is een overstap naar China in orde te maken. Om welke club het precies gaat is nog niet bekend. Financieel gezien zal Bendtner echter een klapper kunnen maken.

De in Kopenhagen geboren spits doorliep een deel van de jeugdopleiding van Arsenal en stond tot medio 2014 onder contract bij de Londenaren: tussentijds werd hij uitgeleend aan Birmingham City, Sunderland en Juventus. In dienst van the Gunners was hij goed voor 108 competitieduels en 24 doelpunten. Toen hij vertrok bij Arsenal vestigde de Deen zich bij VfL Wolfsburg, maar zijn verblijf daar is geen succes geworden, getuige zijn 3 doelpunten in 31 competitiewedstrijden.

De laatste jaren wordt Bendtner vooral beschimpt op social media en is hem de bijnaam Lord Bendtner bezorgd, een naam waaraan hij zelf een flinke hekel zou hebben. Niettemin wordt iedere Instagram-post van de aanvaller beantwoord met talloze vermeldingen van die bijnaam of variaties daarop. In dat opzicht zou een frisse nieuwe start misschien wel welkom zijn voor de spits.

Bezig met laden …