voetbalzone

Bendtner mogelijk terug naar de Premier League: ‘Hij is beschikbaar’

Daniel Cabot Kerkdijk21 jan 2016, 19:32
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2016, 19:32
Advertentie

Nicklas Bendtner keert mogelijk terug naar de Premier League. Alan Pardew sloot eerder de komst van Emmanuel Adebayor naar Crystal Palace niet uit en zegt ook niet direct ‘nee’ tegen een speler als Bendtner. De aanvaller komt niet uit de verf bij VfL Wolfsburg, dat in principe bereid is om de Deens international deze maand uit te zwaaien.

voetbalzone

Bendtner, 28 jaar, stond in het verleden negen jaar op de loonlijst van Arsenal. Hij is een van de kandidaten om de voorhoede van Crystal Palace van een nieuwe impuls te voorzien. “Je hebt Adebayor en nog diverse andere spelers die zijn genoemd. Bendtner is bijvoorbeeld beschikbaar en een kandidaat”, zo stelt Pardew donderdag. “We zijn op zoek naar een speler die bij ons past en ons beter kan maken.”

Bendtner kwam in zeven seizoenen als speler van Arsenal tot 171 officiële duels en 47 treffers. Tussendoor werd hij verhuurd aan Birmingham City, Sunderland en Juventus. De aanvaller, die in 2008/09 zijn hoogtepunt bereikte met vijftien treffers in vijftig officiële duels voor Arsenal, is bij Wolfsburg niet verzekerd van een basisplaats. Het contract van de Deen loopt nog anderhalf jaar door.

Bezig met laden …