voetbalzone

Benfica beloont doelpuntenmachine en maakt einde aan speculaties

Bart Kruyt15 jan 2013, 22:10
Laatst bijgewerkt: 15 jan 2013, 22:10
Advertentie

Benfica verlengde maandag de verbintenis van Nemanja Matic en heeft een dag later opnieuw goed nieuws voor de supporters. Óscar Cardozo staat op het lijstje van diverse buitenlandse clubs, maar heeft een transfer in januari uitgesloten, door zijn contract in Lissabon te verlengen. Cardozo ligt nu tot medio 2016 vast bij Benfica, zo meldt de club op de officiële website.

/

Daarmee komt er een einde aan de geruchten over een winters vertrek van Cardozo. De Paraguayaan was vooral in Italië erg gewild, maar is gelukkig in Portugal en heeft besloten om Benfica trouw te blijven. In de nieuwe verbintenis staat een gelimiteerde afkoopsom van zestig miljoen euro. Voor Matic moet sinds maandag 45 miljoen betaald worden.

De 29-jarige Cardozo is al bezig aan zijn zesde seizoen bij Benfica, dat de aanvaller in 2007 overnam van het Argentijnse Newell's Old Boys. De Paraguayaan bewees in Portugal een echte doelpuntenmaker te zijn: na 147 competitiewedstrijden heeft Cardozo al 101 keer gescoord. Zijn oude verbintenis liep nog tot medio 2014 door, maar is dus met twee jaar verlengd.

Bezig met laden …