voetbalzone

Benfica bevestigt suprematie met vierde Taça da Liga op rij

Erik van Dam14 apr 2012, 23:37
Laatst bijgewerkt: 14 apr 2012, 23:37
Advertentie

Benfica heeft zaterdagavond voor de vierde maal op rij de Taça da Liga, het tweede nationale bekertoernooi van Portugal, op haar naam geschreven. De eerste editie van het toernooi werd in 2007/08 nog gewonnen door Vitória de Setúbal, maar sindsdien is Benfica ongenaakbaar. Na de eindzege in 2009, 2010 en 2011 werd nu Gil Vicente in de eindstrijd in Coimbra opzij gezet. Javier Saviola kwam van de bank om als matchwinner te fungeren.

/

De eerste goal kwam nog van Rodrigo Moreno. De 21-jarige spits, in de competitie al goed voor acht goals in zijn eerste serieuze seizoen bij de A-selectie, haalde de trekker over na dertig minuten spelen in het Estádio Cidade de Coimbra. De voorsprong bleef staan en Gil Vicente, dat in de halve finales Sporting Braga wist te elimineren, kwam er geruime tijd niet aan te pas om de gelijkmaker aan te tekenen. Twaalf minuten voor tijd was daar echter alsnog de 1-1, van de Kaapverdische spits Zé Luis.

Alsof Benfica die prikkel nodig had om zelf weer iets te creëren, kwam de club uit Lissabon vlot na de gelijkmaker weer aan de leiding. Invaller Saviola nam de eer op zich en bezorgde zijn team de Taça opnieuw. Met nog vier speelronden voor de boeg maakt Benfica ook nog kans de Portugese landstitel in de wacht te slepen. De achterstand op nummer één FC Porto bedraagt echter wel vier punten. As Águias moeten in de Liga Sagres nog aan de bak tegen Marítimo, Rio Ave, União Leiria en Vitória Setúbal.

Bekijk hier de samenvatting van Benfica - Gil Vicente:

Bezig met laden …