voetbalzone

Benfica-coach Jesus: 'Chelsea heeft absoluut geen kans tegen Barcelona'

Bart Kruyt05 apr 2012, 07:00
Laatst bijgewerkt: 05 apr 2012, 07:00
Advertentie

Jorge Jesus baalt als een stekker van de eliminatie van 'zijn' Benfica in de kwartfinale van de Champions League. De manager van de Portugezen zag zijn ploeg tweemaal verliezen van Chelsea: vorige week werd het 0-1 en woensdagavond werd het 2-1. Toch vindt Jesus de uitschakeling onterecht: "Zowel in Lissabon als hier waren wij de betere ploeg", oordeelde de coach.

/

Benfica kwam woensdag na twintig minuten op achterstand door een benutte penalty en twintig minuten later kreeg Maxi Pereira zijn tweede gele kaart. "Ik moet mijn spelers de complimenten maken, want we hebben gespeeld tegen elf man en de scheidsrechter", toonde Jesus zich een slecht verliezer. "De penalty en de rode kaart sloegen nergens op. Wij begrijpen niet hoe dit soort beslissingen gemaakt kunnen worden in de kwartfinale van de Champions League."

"We zijn niet uitgeschakeld door Chelsea omdat zij beter waren. Dat was namelijk absoluut niet het geval", vervolgde Jesus. "Zelfs met tien man waren wij de betere ploeg. We hebben dit seizoen betere ploegen dan Chelsea verslagen in de Champions League. Chelsea heeft absoluut geen kans tegen Barcelona: wij hadden het verdiend om tegen deze ploeg te spelen in de halve finale."

Bezig met laden …