voetbalzone

Benfica-fans al na één wedstrijd overtuigd van Kökçü: ‘Aankoop van het jaar’

Bart DHanis12 jul 2023, 19:15
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2023, 19:15
Advertentie

Orkun Kökçü heeft een goede indruk achtergelaten bij zijn officieuze debuut voor Benfica. De middenvelder begon aan de aftrap in het met 0-2 gewonnen oefenduel met Southampton. Kökçü, die eerder deze zomer voor 25 miljoen euro werd overgenomen van Feyenoord, mocht 45 minuten meedoen bij zijn nieuwe werkgever. Volgens het gerenommeerde Portugese Record speelde de 22-jarige spelverdeler een puike wedstrijd.

Ondanks dat hij niet direct betrokken was bij een doelpunt, is het Portugese medium toch lovend over zijn optreden. “Hij kan dit seizoen een belangrijke schakel in het elftal van trainer Roger Schmidt worden. Hij maakte goede keuzes aan de bal en voelde zijn teamgenoten goed aan. Vooral met Fredrik Aursnes had hij een goede connectie binnen de lijnen”, valt er in de sportkrant te lezen. Kökçü en Aursnes waren twee seizoen geleden teamgenoten in De Kuip.

Niet alleen de Portugese media, maar ook de fans van o Glorioso waren tevreden met wat zij zagen van de Turks-international. Op Twitter wordt Kökçü samen met Mihailo Ristic, voormalig Ajacied David Neres, Aursnes, Tomás Araújo en Andreas Schjelderup gezien als uitblinkers in de wedstrijd. Er wordt zelfs gesproken over ‘aankoop van het jaar’, wanneer het over de geboren Haarlemmer gaat.

Dat ook Neres en Ristic worden genoemd als uitblinkers, is niet zo gek. Zij namen beiden een treffer voor hun rekening. Neres brak al na elf minuten de ban voor zijn werkgever. De Braziliaanse rechtsvoor kreeg de bal in de diepte aangespeeld en haalde met zijn mindere rechterbeen knap uit in de korte hoek: 1-0. Ristic, de linksachter van dienst, schoot met een laag afstandsschot net voor rust de 2-0 en zo ook de eindstand tegen de touwen.

Bezig met laden …